Добро пожаловать, Гость. Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Вам не пришло письмо с кодом активации?
20-04-2024, 04:52:37
684125 Сообщений в 14297 Тем от 22239 Пользователей
Последний пользователь: Pro100sava
Google Искать через Google на этом сайте animedk.net
Украинский Кадетт Клуб  |  Главная  |  Ремонт  |  Электрика  |  Зажигание  |  альтернатива стробоскопа 0 Пользователей и 1 Гость смотрят эту тему. « предыдущая тема следующая тема »
Страниц: [1]
Автор Тема: альтернатива стробоскопа  (Прочитано 1937 раз)
szag Автор темы


Карма: +0/-0
Сообщений: 120

Из: Ukraine ,

Регистрация: 24.07.2013


Активность за 30 дней
0%
Offline Offline

« : 11-04-2018, 20:03:49 »

Родилась идея как выставить УОЗ без стробоскопа. Если че не так прошу не смеяться. Идея такова: управляющий импульс зажигания формируется индуктивной катушкой в распределителе поступает на коммутатор с него на мозг с мозга уже с корекцией УОЗ опять на коммутатор который по этому импульсу (с мозга) включает и выключает катушку. Если взять 12В лампу и подключить ее на катушку то одна из вспышек (4 вспышки на 1 оборот колена) должна совпасть с метками грм так или нет. Имеет право на жизнь или я ошибаюсь? у меня мотор C16NZ.
Записан

OPEL KADETT C16NZ
Uglecop
Не важливо звідки руки ростуть, якщо вони золоті!


Карма: +3/-0
Сообщений: 87


Номер авто:

Пол: Мужской
Возраст: 55
Из: Ukraine , Павлоград

Регистрация: 02.01.2015


Активность за 30 дней
0%
Offline Offline

« Ответ #1 : 16-04-2019, 21:59:45 »

Дуже цікава пропозиція - стробоскоп на лампі накалювання... Цікавим є те, що автор, який задав питання, пропонує нестандартний підхід до стандартної операції - налагоджування початкового кута випередження запалення за допомогою простих засобів.
Таким способом можливо, на жаль, лише встановити момент розмикання чи замикання контакту в старезній контактній системі запалювання, зразка 1895 року. В безконтактній, де точність має бути в 1 градус кута - неможливо, дуже велика похибка буде. З викруткою, всунутою замість свічі запалення в перший циліндр - і то точніше.
Бо лампа розжарення дуже інерційна, в неї відносно велике запізнення по розжаренню після появи напруги на її контактах і запізнення по післясвітінню після зникнення струму, бо цей тип джерел світла - нелінійний. Можливо використання понадяскравих світлодіодів, але використання імпульсів струму вихідного каскаду комутатора не дасть чіткої картини стробоскопічного єфекту для мітки на шківу КВ, особливо на обертах вище 1К за хвилину
Висновок - пропозиція випереджає час, ще не немає таких джерел світла, щоб було все красиво, Найкраще на сьогодні - імпульсна газорозрядна лампа зі спеціальною схемою запалення і імпульсом з ВВ провода 1-го цілиндру. світлодіоди, як джерело світла теж непогані, але не в сонячний день...
З повагою Uglecop! Пиво
Записан
Страниц: [1]
Украинский Кадетт Клуб  |  Главная  |  Ремонт  |  Электрика  |  Зажигание  |  альтернатива стробоскопа « предыдущая тема следующая тема »
    Перейти в: